Eksklusjon av Oslo 3. Baptistmenighet

Oslo 3. Baptistmenighet (O3B) er no blitt ekskludert frå Den Norske Baptistsamfunn på grunn av haldningane til homofilt samfunn.

– Med sitt syn på homofilt samliv har Oslo 3. Baptistmenighet sett seg utanfor det bibelsyn som er representantivt for forsamlingane våre. Dermed var eksklusjon ikkje til å koma utanom, seier Baptistsamfunnet sin generalsekretær Magnar Mæland til Dagen.

Ekskluderinga skjedde med rundt 3/4 fleirtal, noko som kanskje burde vore ein liten tankevekkar for O3B.

Les vidare i Dagen.

3 thoughts on “Eksklusjon av Oslo 3. Baptistmenighet

 1. Det overveldende flertallet er en tankevekker, fordi det viser hvordan et tradisjonelt sammensatt, moderat og romslig kirkesamfunn er i ferd med å gå i retning av rendyrket fundamentalisme.

  Som tidligere medlem og en av grunnleggerne av O3B er det en tankevekker å oppleve så mange kristnes totale og blinde fordømmelse, fordi jeg har tillatt meg å etterleve en høyvderdig etisk standard. Man mister mange illusjoner. Hvis kristendommen skal fortjene å overleve som levende religion, trenger den en radikal fornyelse. Uten en slik fornyelse, klarer menneskeheten seg sikkert bedre uten.

  Mvh.
  Ivar Kvistum

 2. Edit:

  Det kan jo hende at dei vil halde seg innanfor den 2000 år gamle kristne tradisjon (sjølv om det er å dra det litt vel langt, det er trass alt baptistar det er snakk om).

  Kvifor er det “høgverdig etisk standard” å ikkje stå for det ein trur på? Skulle desse som stemte stemt mot det dei sjølv trudde på?

  Handlar kristendom om sanning eller det “politisk korrekte”?

  mvh

 3. Hei, jeg oppdaget denne siden nå, og det spørsmålet som reises er framdeles aktuelt, så:

  Det er etisk høyverdig å sørge for samsvar mellom kirkesamfunnets sjel og praksis. Troen på kongresjonalismen er grunnpilaren i baptistsamfunnet. Men i det øyeblikket en enkelt menighet praktiserte det et mindretall i en del menigheter mener så opptrer man som om generalsekretæren er pave.

  Da Magnar Mæland satt sin stilling inn på å få O3B ekskludert, MÅTTE det skje for å unngå total splittelse.

  JO, jeg kjenner til konkrete personer som derfor stemte taktisk for å redde kirkesamfunent.

  Det ble argumentert med at en åndelig uren menighet besmittet hele kirkesamfunent etc. Dette er ikke en kongresjanonalistisk måte å tenke på.

  Mvh Ragnhild Schanke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s