Grøss!!

Dagbladet melder at “The Simpsons Movie” skal dubbast til norsk! Grøss!! Kven kan finne på noko slikt?!

Vi har gått mange runder på om det var vits i å dubbe, men vi regner med at filmen får 11 års aldersgrense. Det betyr at det vil være tillatt for 8-åringer å se den sammen med foresatte. 8-9-åringer er vant til å se animasjonsfilmer med norske stemmer, og som en ekstraservice for dem, og for hele familier som ønsker å se filmen, bestemte vi oss for å lage en norsk versjon, sier Eva Moe, markedssjef i 20th Century Fox Norge, til Dagbladet.no.

What?! Tar ein hensyn til åtteåringar i dette tilfellet? Er “The Simpsons” verkeleg mynta på den aldersgruppa? Kor mange foreldre vil ta med seg åtteåringar på dette?

Eg er ein stor fan av serien, men det er ikkje ein barneserie — og filmen blir sikkert ikkje noko “snillare.” Det verste er at dei har tatt med Anders Hatlo. Greit nok, han er ein god skodespelar og har hatt mange taleroller i animerte filmar. Men vil vi at denne filme skal høyrast ut som laurdags-barne tv på TV2?

Her er trailer frå filmen:

2 thoughts on “Grøss!!

  1. Jeg har det samme forholdet til Simpsons som muslimer har til Koranen: Kun originalen, takk!

    Ser at Atle Antonsen er med på dubbe-laget. Han kunne kanskje passet til å spille Homer i en spillefilm-versjon, men jeg er mer usikker på om tegnefilm-Homer kler stemmen hans (av en eller annen grunn går jeg automatisk ut fra at han skal gjøre Homer, men det er jo slett ikke sikkert…).

  2. Han skal ha stemma til Homer, ja. Problemet er (1) at The Simpsons er ein særst sjølvironisk amerikansk serie (og film.), og (2) at det er svært vanskeleg å overføre poeng frå eit språk til eit anna.

    I henhold til (1) så ville det vore litt feil, då ein dubba versjon ikkje ville vore ein sjølvironisk affere, men heller nprdmenn som ironiserte over amerikanarar.

    I henhold til (2) så viser eg til den lange (og grusomme) tradisjon vi har med å omsetje/tekste feil her i landet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s