Re: Vil saksøkje Gud

Eg skreiv for ei tid tilbake om at den amerikanske senatoren Ernie Chambers vil saksøkje Gud. Eg avslutta ironisk slik: “Då gjenstår det berre å sjå om han frå levert dei nødvendige papira til Gud, då.” Men no påstår Chambers at han har funne den rette personen. Vårt Land melder at han skal sende, eller har sendt, søkjemålet til Tom Osborne, ein sportsleg leiar i Nebraska Cornhuskers, som spelar i collegeserien i amerikansk fotball. Vårt Land skriv:

Osborne har ledet laget til tre nasjonale mesterskap og dyrkes uhemmet blant fans av fotballaget, som tilhører University of Nebraska-Lincoln. Nylig meldte Osborne sine gjenkomst til klubben, og da dette ble kjent, utløste det en nærmest religiøs hylling. Dette har fått senator Chambers til å peke på at han har fått nok bevis på at Gud er i Nebraska, i Osbornes skikkelse.

– I de siste dagene har det kommet fram at det har vært tilfeller av utmattelse, forgudelse, høyaktelse, takksigelser, overstrømmende lovprising og dypfølte hosiannaer og hallelujaer over hele landet – verdig bare den som innehar statusen, karaktertrekkene og makten til den saksøkte, det vil si, en gud, heter det i et rettslig dokument fra Chambers til direktør Osborne.

– Den saksøktes identitet har blitt avslørt, skriver han.

Douglas County District Court, hvor søksmålet opprinnelig ble innlevert, har ikke mottatt en kopi av dokumentet som Chambers har sendt Osborne.

Spørsmålet er vel; er dette berre ein spøk eller er han seriøs. Håper det er det fyrste. Men dette vil vel uansett bli forkasta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s