Rebels without a cause…

Nokon gonger lurer eg på kor denne verda er på veg, sånn intellektuelt sett. Vårt Land melder på nettsidene sine at pave Benedict sitt besøk på Roma-universitetet Zapienza er blitt stogga på grunn av protestar frå tilsette og studentar fordi dei ikkje vil ha besøk av ein slik “vitskapsfiendtleg kyrkjeleiar.” At studentar gjer dette, er gale nok, men at dei tilsette er emd på det, virkar heilt uforståeleg for meg, spesielt sidan ingen av dei kan ha undersøkt grunnen til at dei protesterer. Det står nokre interessante ting i artikkelen:

Bakgrunnen for protestene skal været et besøk daværende kardinal Joseph Ratzinger gjorde ved det samme universitetet i 1990. Den gang siterte den senere paven en filosof som forsvarte kirkens forfølgelse av Galileo Galllei på 1600-tallet.

I følge nyhetsbyrået Zenit har motstanderne av pavebesøket unnlatt å si at Ratzinger ved samme anledning gjorde oppmerksom på at han ikke var enig med filosofen han siterte. (…)

Byrået har også snakket med en matematikkrpofessor ved unviersitetet, Giorgio Israel, som mener paven ble ettertrykkelig misforstått i 1990 og at den daværende kardinalen egentlig forvarte Galielo.

Men det er jo paven. Kva treng ein å undersøke detfor då? Paven må jo vere fiendtleg mot vitskap, det veit jo alle. 🙄

Advertisements

One thought on “Rebels without a cause…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s