“Turgonian” om den katolske kyrkja si lære om kondomar

The teaching against contraception does not stand on its own; it has a place in a broader teaching that commands chastity and limiting sexual intercourse to marriage. People who do not follow that teaching will be unlikely to abstain from condoms simply because the Pope says so: after all, they demonstrate that the teaching of the Church is not very important to them. To hold the Pope responsible for the death of children born out of wedlock (or within marriage where a partner has been unfaithful) is therefore not entirely just.Besides, he did not suddenly show up and lay down a new teaching on sexual morality. He merely reaffirmed what the Church had always taught. The Pope is not almighty; one thing he is bound to is the teaching of the Church.

Kjelde:
Turgonian (2008) “Answering a Socratic II.” Epigone’s Eloquence, 21.02.2008. 26.02.2008

Advertisements

One thought on ““Turgonian” om den katolske kyrkja si lære om kondomar

 1. “The Pope is not almighty; one thing he is bound to is the teaching of the Church.”

  Dvs. at han er bundet til det andre paver har sagt før han. Sånn ca. fra Nikea og utover…

  Jeg lurer på en sak, hva med de som ikke er kristne. Som ikke har tatt innover seg den kristne tro. De lider like mye som de liksomkatolikker du her nedverdiger.

  I tillegg er det da ettertrykkelig bevist at HIV (Som vi vel må innrømme er kilden til denne kontrovers, for ikke å si avskyelighet) smitter mennesker i trofaste ekteskap like mye og dødelig som de som lever i den tro at en jomfrus skjød er den eneste saliggjørelse for smitten i blodet.

  Og hva har du å si til Cardinal Alfonso Lopez de Trujillo, pavens mann i familiesaker, som advarte folk om at kondomer er gjennomhullet av mikroskopiske hull som gir etter for AIDS. En ting er kondomer i en kontekst av “chastisty”, en helt annen ting er regelrett løgn og manipulasjon av en hel befolkning.

  Han er ikke alene. En kardinal fra Nicaragua, Erkebiskopen av Nairobi,en kardianal fra Uganda har alle sagt det samme. At kondomen gir AIDS. Merk: IKKE at de er imot kondom fordi det er av de tingene som frister mennesket til å synde, men at kondomen er konstruert for å gi AIDS. Den Ugandiske kardinalen har gått så lang som å si at kvinner som dør av aids fremfor å bruke kondom er martyrer…

  Hvordan kan du sitte der og forsvare dine ledere som forpester menneskeheten og drar oss flere århundrer tilbake i tid i løpet av en setning?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s