Vårt Land, Church of England og Darwin

Olav Solvang skriv i Vårt Land at Church of England (heretter: CofE) no har komme med støtte til Darwin. “Darwin, som selv var medlem av Church of England,” skriv Solvang, “møtte sterke protester mot teoriene sine mens han levde. Nå skriver Brown at Darwin ble misforstått, at han slett ikke hevdet at vi stammet fra apene, men at menneskene og apene hadde felles forfar.” No er vel ikkje dette ei nyhend, eller ikkje for Church of England, men eg skal ikkje dvele for lenge ved det. Det eg skal ta for meg, er den absurde teksten i siste avsnitt.

Det er ventet at den kirkelige unskyldningen vil skape intern debatt. En rekke medlemmer i Den engelske kirke holder seg til kreasjonismen; at jorda er skapt av en guddommelig kraft, og at mennesket ikke kan stamme fra samme forfar som apene.

Trur Solvang at CofE ikkje lenger trur at verda er skapt av ‘ei guddomleg kraft’? (Vårt Land er ei god avis, men av og til er det neste flaut å lese den.) Poenget med CofE si støtte til Darwin er vel nettopp at ein meiner at det ikkje er noko motsetning mellom evolusjonen og skapinga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s