Ny biskop

Vårt Land melder at den nye biskopen i Bjørgvin er Halvor Nordhaug. Det var ei gledeleg nyhend. Giske seier at han ikkje var i tvil om valet. Men eg har mine tvil om at dette var personleg eller om Giske gjer dette av politiske årsaker. For om han ikkje hadde valt denne kandidaten, så hadde han mista all politisk truverd.

Nordhaug er for tida rektor for praktikum på MF. Og så er han relativt tradisjonell og ortodoks. (Eg likar ikkje uttrykket ‘konservativ,’ då det har blitt ein politisk term.)

Advertisements

4 thoughts on “Ny biskop

  1. Giske er såpass oppegående at han velger også denne type kandidater nettopp for ikke å kunne beskyldes for å være uten troverdighet.

    Men jeg har vel ikke tillit til ham før han åpent vedgår at kirken ikke ga kvinnen sjel på 1600-tallet, eller noen gang har vært i tvil om det spørsmålet.

    Altså aldri.

  2. Biskop-elekt Nordhaug er en utmerket mann. Og jeg håper det går bra for ham i storm og stille på Vestlandet.

    Bjørn Are: Jeg ble nysgjerrig vedrørende Giske: Kan du utdype når/hvor Giske hevdet at kirken innvilget kvinnen sjel på 1600-tallet? Det er jo en heller eksotisk versjon. Den vanlige røverhistorien, som så vidt jeg vet bare fortelles i Norge, er da at det skjedde under konsilet i Nicaea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s