Store hyhende!

Eg skal no verta liberal-teolog, baptist og Frp-veljar. Og så har eg bestemt meg for at liturgi er noko tullball. Og så skal eg byrja eit nytt, uavhengig kyrkjesamfunn utan slike uvesentlege ting som nattverd…

Advertisements

2 thoughts on “Store hyhende!

 1. … også må du for all del unngå alt som heter hierarki, struktur, autoriteter og ordinasjoner – for slikt fører bare til “maktsyke institusjoner”, vet du. 😉

  Og angående nattverden – hvem trenger vel å “spise Herrens legeme” (Joh 6:51), det holder vel med med et gnostisk minne – eller rett og slett bare et hyggelig måltid med sine venner … vi lever tross alt i 2009.

 2. Hehe … Liberal-teolog og baptist er ikke en umulig kombinasjon, men liberal-teolog og Frp-velger er kanskje mer originalt. Det er vel helst kristen-konservative man finner i Frp. Dessuten tror jeg liberal-teologer flest er veeeeldig glad i liturgi.

  Kirkesamfunn uten “hierarki, struktur, autoriteter” – tja, det er kanskje mulig. Det vil sannsynligvis fungere dårlig som kirkesamfunn, men glimrende som fellesskap.

  Så jeg ville ha droppet aspirasjonene om kirkesamfunn, og gjort som apostlene: satse på et ikke-hierarkisk fellesskap ledet av Den Hellige Ånd. Og ja! være inkluderende. Man bør ønske både liberal-teologer, baptister og Frp-velgere velkommen. Katolikker, også, men da må man være forberedt på sekteriske tendenser med hensyn til nattverden.

  Og i stedet for hierarki, må man lære å “underordne seg hverandre i ærefrykt for Kristus”.

  Så er det bare å observere dynamikken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s