Store hyhende!

Eg skal no verta liberal-teolog, baptist og Frp-veljar. Og så har eg bestemt meg for at liturgi er noko tullball. Og så skal eg byrja eit nytt, uavhengig kyrkjesamfunn utan slike uvesentlege ting som nattverd…

Advertisements
This entry was posted in Ymse.

2 comments on “Store hyhende!

 1. rootsman says:

  … også må du for all del unngå alt som heter hierarki, struktur, autoriteter og ordinasjoner – for slikt fører bare til “maktsyke institusjoner”, vet du. 😉

  Og angående nattverden – hvem trenger vel å “spise Herrens legeme” (Joh 6:51), det holder vel med med et gnostisk minne – eller rett og slett bare et hyggelig måltid med sine venner … vi lever tross alt i 2009.

 2. Are Karlsen says:

  Hehe … Liberal-teolog og baptist er ikke en umulig kombinasjon, men liberal-teolog og Frp-velger er kanskje mer originalt. Det er vel helst kristen-konservative man finner i Frp. Dessuten tror jeg liberal-teologer flest er veeeeldig glad i liturgi.

  Kirkesamfunn uten “hierarki, struktur, autoriteter” – tja, det er kanskje mulig. Det vil sannsynligvis fungere dårlig som kirkesamfunn, men glimrende som fellesskap.

  Så jeg ville ha droppet aspirasjonene om kirkesamfunn, og gjort som apostlene: satse på et ikke-hierarkisk fellesskap ledet av Den Hellige Ånd. Og ja! være inkluderende. Man bør ønske både liberal-teologer, baptister og Frp-velgere velkommen. Katolikker, også, men da må man være forberedt på sekteriske tendenser med hensyn til nattverden.

  Og i stedet for hierarki, må man lære å “underordne seg hverandre i ærefrykt for Kristus”.

  Så er det bare å observere dynamikken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s